Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk på Lillehammer.
Foto: Esben Haakenstad / Bjerkebæk

Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk

Velkommen hjem til en av våre største forfattere.

Her på Bjerkebæk bodde Sigrid Undset (1882–1949) mens hun skrev romanene som ga henne Nobelpris i litteratur, blant annet trilogien om Kristin Lavransdatter.

 

På grunn av koronasituasjonen blir programmet på Bjerkebæk annerledes enn beskrevet under. Blant annet vil ikke hjemmet være åpen for omvisninger grunnet smittevern. Vi jobber med å lage et alternativt og trygt tilbud for våre gjester.

Her på Bjerkebæk bodde Sigrid Undset mens hun skrev romanene som ga henne Nobelpris i litteratur.

Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk ligger i gangavstand fra Lillehammer sentrum og er en av Lillehammers vakreste kulturattraksjoner.

Sigrid Undset flyttet inn det lille tømmerhuset i Gamle Nordsetervegen i 1919 og kalte stedet for Bjerkebæk. I 1924 kjøpte hun enda et tømmerhus som hun fikk satt opp på tomten, slik at de to husene og annekset til sammen danner et inntun.

Her innredet hun hjemmet med stilsikker smak, der gjenstander med personlig verdi og alle hennes bøker får plass.

Sigrid Undset ved skrivebordet

Foto: Alvilde Torps Eftfl.

De to middelalderverkene "Kristin Lavransdatter" og "Olav Audunsson" er begge skrevet mens Sigrid Undset bodde på Bjerkebæk. 

Se flere bilder fra hjemmet.

På Bjerkebæk er det også en hyggelig liten kafé drevet av Matveveriet og en museumsbutikk med bøker og gaver.

I sommerhalvåret, fra slutten av mai og ut september, kan du oppleve hjemmet og den frodige hagen slik det var når forfatteren selv bodde her.

Sigrid Undsets hjem