logo
Foto: Ann Kristin Eggen / Bjerkebæk
Bjerkebæk / Sensommer og høst på Bjerkebæk

Sensommer og høst på Bjerkebæk

Å besøke hjemmet og hagen til Sigrid Undset er en flott opplevelse. Vi har åpent hver dag ut august og helger i september, med spennende aktiviteter for både voksne og barn. Velkommen til vakre Bjerkebæk!

Kjøp billett Kjøp årskort - 6 museer

Titt inn i utvalgte rom i dikterhjemmet

Vi har dessverre ikke omvisninger i sommer grunnet smittevern, men publikum kan på egenhånd titte inn i utvalgte rom. Blant annet kan man se dagligstuen hvor Sigrid Undset skrev trilogien om Kristin Lavransdatter! Det er også en opplevelse å se den vakre peisestuen med lokalt håndverk og antikviteter. I hagen står det en kunnskapsrik vert som gir korte introduksjoner og svarer på spørsmål. 

Dagligstua, Bjerkebæk

Foto: Jan Haug / Bjerkebæk. 

Lesevandring i hagen

"Husfrue" er en ny lesevandring med utdrag fra den andre boka i trilogien om Kristin Lavransdatter. I år er det 100 år siden denne boka kom ut, og publikum kan glede deg til en lesevandring langs den vakre stien i hagen. 

Skilt i en hage med et gammelt hus i bakgrunnen

Foto: Ragnhild Hjelle Carlson / Bjerkebæk

Utstillinger

I Gjestehuset kan man besøke utstillingen «Det er fornyes man skal». Den gir innblikk i alle reisene som Undset foretok seg gjennom livet. I publikumsbygget kan besøkende bli kjent med de tre norske vinnerne av Nobelprisen i litteratur i utstillingen «Et nobelt møte». 

Foto: Ann Kristin Eggen / Bjerkebæk

Skap lekne minner med barna

Barna kan leke fritt i hagen på Bjerkebæk. Her har de sitt helt eget hus hvor man kan brette papirfugler og høre eventyr, og det er flere hemmeligheter å finne i den innholdsrike og spennende hagen. Les mer om barnetilbudet "Lekne minner".  

Barn som går på stien i hagen til Sigrid Undset, Bjerkebæk, på Lillehammer.

Foto: Ann Kristin Eggen / Bjerkebæk

Historisk hage

Den vakre hagen ble planlagt og utformet av Sigrid Undset, hele 1500 lass med stein ble kjørt vekk da hun startet arbeidet med å utforme hagen. I dag er hagen tilbakeført og rekonstruert slik den var på midten av 30-tallet, med staudebed, frukthage, urtebed, trapper, murer og grusganger. På deler av plenarealet får gresset vokse langt, slik at ulike plantearter og blomster kan trives der.  

 

Foto: Caroline Allum Stuen / Bjerkebæk

Museumsbutikk og kafé

Bjerkebæk har en flott museumsbutikk hvor man kan kjøpe bøker av og om Sigrid Undset. Det er også vakre små gaver, skrivesaker og et stort utvalg keramikk-krukker med blomstermotiv, ikke ulike de som finnes i hjemmet til Undset. I kafeen får du enkle retter og kake.  Vinduene går fra gulv til tak og du kan nyte den frodige og vakre hagen med utsikt også mot Sigrid Undsets hjem.  

 

Keramikkprodukter i museumsbutikken på Bjerkebæk, Lillehammer.

Foto: Kirsi-Marja Laiho / Bjerkebæk  

 

Vi legger til rette for trygge opplevelser. Les mer om våre smitteverntiltak.