logo
Foredragsholder Dag Olav Hessen. Foto: privat / Bjerkebæk.
Bjerkebæk / Hva skjer? / Arrangementer / Verden på vippepunktet - hvor ille kan det bli?

Verden på vippepunktet - hvor ille kan det bli?

torsdag 9. september
kl.19:00

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT!

Velkommen til et høyaktuelt foredrag i aulaen i publikumsbygget på Bjerkebæk. Nyhetsbildet domineres av hetebølger, brann, flommer, og viser en varmere og villere verden. Dag Olav Hessen gir her en status, og diskuterer veien videre.

Bestill billett nå!

 

Om foredragsholderen:
Dag Olav Hessen er en norsk biolog og professor ved Universitetet i Oslo. Han er mest kjent for sin forskning innen vann, økologi og evolusjon, samt sitt engasjement i krysningsfeltet mellom biologi, miljø og filosofi.

Han har skrevet boka Verden på vippepunktet, som er en kraftfull appell om at vi må gjøre mer - og at vi må gjøre det raskere. Boka vant Brageprisen 2020 i kategori sakprosa. 

Hessen er en markant stemme i debatter om evolusjon, klima, økologi og biologiens betydning for forståelsen av mennesket, og er en prisbelønt kunnskapsformidler.

Velkommen til et aktuelt, lærerikt og engasjerende foredrag!

 

Mer om boka Verden på vippepunktet:

«Truende og komplekse problemer og mange motstridende meldinger er det vi stilles overfor. Hva er sant, usant og usikkert, og hvordan henger det sammen? Hva vet vi, og hva tror vi?»

Dag O. Hessen er klimaforsker og professor i biologi. Det er god grunn til å lytte når han hever stemmen. Boka hans starter med klimabrølet ved Stortinget 30. august 2019, der flere tusen mennesker stod samlet om kravet om politisk handling for å møte klimautfordringene. Det må gjøres mer, og det må gjøres raskere. Det blir stadig mindre natur og stadig mer klimagasser. Dette er ikke skremselspropaganda. Hessen informerer om situasjonen fra biologens ståsted og prøver å nærme seg svar på hvor ille det kan bli, hvilken vei det kan vippe når økosystemet og planeten reagerer på vår oppførsel. Han er en mesterlig formidler som klarer å gjøre en faglig tung tematikk forståelig, og får oss til å forstå alvoret i situasjonen i enda større grad enn før. Verden på vippepunktet er en balansert, tankevekkende og velskrevet bok.