Foto: Bjørn Mølmen / Bjerkebæk
Bjerkebæk / Hva skjer? / Arrangementer / I Undsets hage

I Undsets hage

I samarbeid med Litteraturfestivalen ønsker vi velkommen til inspirerende og lærerik søndag i Sigrid Undsets hage.

søndag 30. mai
KL. 12.00 - 16.00

Gjennom populærvitenskapelige foredrag og inspirerende kåserier kan du lære mer, få ideer og inspirasjon om forfatterhager, planter og fugler på Bjerkebæk og kanskje også i din egen hage:

Janne Stigen Dragsholt er forfatter og professor i litteratur. Gjennom podkasten «Kjente bøker på 4 minutter» og «Fra Shakespeare til Knausgård: 66 klassikere du naturligvis har lest» har hun bidratt med humoristiske og raske innføringer i klassikere du naturligvis burde ha lest og kan være fristet til å briljere med i selskapslivet. Vi har bedt henne om en tilsvarende innføring i forfatterhager.I «Over land og hav» følger Brit Bildøen trekkfuglene gjennom et år. Hvor befinner de seg om vinteren, fuglene som på denne årstiden flyr hastig og kvitrende mellom trær og kratt i Undsets hage? Hvilke farer utsettes de for på den lange og strabasiøse reisen de foretar to ganger i året og hvordan kan vi trene blikket og bli mer oppmerksomme på det skiftende fuglelivet som omgir oss?

Underveis i programmet blir det pauser og mulighet for en liten omvisning i hagen ved Bjerkebæks egen gartner, Bjørn Mølmen. Hageskribent og hagefotograf Lisbeth Dreyer er aktuell med boka «Små hagar» hvor hun lar oss bli med hjem til hageentusiaster som på ulike og inspirerende måter har fått små hager til å bli frodige og miljøvennlige oaser. Dreyer gir tips om jord, såing, insektsvennlige planter og annet som gjør hagen vakker og levende. 

Hagedagen avsluttes med Linda Eides kåseri «Ein hagegnom i Eidens hage».Korleis er det muleg å veksa opp med Nord-Europas mest hageinteresserte mor, og aldri gi dei hardt tilkjempa kasakhstanske tistlane hennar ein einaste tanke?Kva har skjedd når grøne fingrar så til dei grader ikkje går i arv?Og er det tilfeldig at den hageinteresserte mora har lese alt av Sigrid Undset, mens hageignoranten knapt har lese Jenny?

Hage- og Undset-entusiast Cecilie Skeide leder oss gjennom dagen.

Velkommen!