logo
Foto: Kagge forlag
Bjerkebæk / Hva skjer? / Arrangementer / Foredrag: Søvnløse netter

Foredrag: Søvnløse netter

søndag 26. september
kl.14:00

Denne søndagen kommer Hege Duckert til Bjerkebæk for å snakke om norske kvinners historie. Gled deg til et spennende foredrag i aulaen inne i publikumsbygget!

 

Bestill billetter nå!

 

 

Hege Duckert vil snakke om norske kvinners historie, med utgangspunkt i sin seneste bok "Norsk kvinnehistorie – fra forsørgede fruentimmer til skamløse jenter", men hun vil også se nærmere på Sigrid Undsets plass i den historien. Hun vil trekke noen linjer fra den juridiske og sosiale situasjonen kvinner befant seg i på slutten av 1800-tallet, og de politiske debattene som fulgte, om hva kvinner kunne, skulle og burde. Ikke minst hvorfor de skrivende kvinnene ble så viktige i den historien, fra Camilla Collett og Sigrid Undset og videre fremover. Hvordan kom Sigrid Undsets perspektiver frem i debatter med de organiserte kvinnesakskvinnene, spesielt i polemikken med Katti Anker Møller. Vi skal få høre hva var det som overrasket henne ved Sigrid Undset? Om hvordan hun leste "Jenny" og "Fru Marta Oulie" som voksen, med minnene om da hun leste "Kristin Lavransdatter" som ung i tankene. Hvilke spørsmål fra Undsets tid er fortsatt under debatt i dag?

Hege Duckert er journalist og forfatter, og arbeider nå som rådgiver i NRK. Hun har tidligere vært kulturredaktør i NRK og redaktør i Dagbladet. Hennes første bok var "Men jeg har jo ingenting å ha på meg", om motens historie. Våren 2021 kom "Norsk kvinnehistorie på 200 sider". Den har allerede fått strålende mottakelse. 

 

Omslag til boka Norsk kvinnehistorie på 200 sider.

Boka ble utgitt våren 2021 til gode anmeldelser.