Foto: Tema Teater

Babettes gjestebud av Karen Blixen

Kommer til Bjerkebæk lørdag 14.september kl. 15:00

Lørdag 14. september

kl. 15.00 - 16.15

Forestillingen varer ca. 75 min

Billetter ved døren og på nett

Forhåndssalg via ebillett.

Ved spørsmål kontakt Tema Teater på mobil: 924 23 908.

www.temateater.no

Karen Blixen

 er i tillegg til Sigrid Undset og Selma Lagerløf, Nordens store forteller. Babettes gjestebud kom i samlingen Skjebneanekdoter i 1958, og byr på både humoristiske betraktninger og dyptgripende alvor i et menneskeliv.

Babettes gjestebud

Babette er flyktning fra Paris. Hun kommer til et lite bygdesamfunn i Norge, og blir innlosjert hos to voksne ugifte og strengt pietistiske søstre. Her blir Babette kokk, og lærer å lage velling, kålrotstappe og potetklubb. Søstrene formaner henne om at «Mat er kun for å gi næring, ikke for nytelsens skyld.»

Babette blir hos søstrene i 14 år. Men før franske Babette kom til Norge, var hun kjøkkensjef på en av de mest eksklusive restaurantene i Paris, noe søstrene selvsagt ikke vet noe om. Hvordan historien utvikler seg, får du se når du kommer på forestillingen, men kanskje har du lest anekdoten, eller sett den danske filmatiseringen fra 1987, som også vant Oscar for beste utenlandske film dette året. Skuespiller Gro Ann Uthaug, som fikk kulturprisen i Østre Toten i 2018 fremfører stykket alene, og spiller hele 9 forskjellige roller i løpet av den drøye timen forestillingen varer. Gro Ann Uthaug har også tilrettelagt novellen for scenen. Regi er ved Einar Dahl, og produksjonen er ved Tema Teater.  

Tema Teater

Tema Teater, med Gro Ann Uthaug i spissen har gjestet Bjerkebæk flere ganger tidligere, blant annet med forestillingen «Tre kvinner» om Sigrid Undset og hennes romanfigurer Jenny og Kristin Lavransdatter. Dette var et stykke mange på Lillehammer fikk med seg. Nå ønsker vi dere igjen velkommen til en spesiell forestilling i det vakre lokalet på Bjerkebæk!

VELKOMMEN!

 

Foto: Tema Teater

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum