AVLYST! – Den unge Sigrid Undset

Denne forestillingen er dessverre avlyst.

Søndag 1. september

AVLYST!

Forestillingen følger Sigrid Undset fra fødselen og fram til hennes første roman Fru Marta Oulie kom ut i 1907.

Kristi Kinsarvik har laget en forestilling om Den unge Sigrid Undset, og følger Undset fra hun kommer til verden i bestefars hus i Kalundborg som sine foreldres første barn, og fram til hennes første roman Fru Marta Oulie kom ut i 1907.

Vi møter en aktiv og oppvakt jente, og ung kvinne som måtte kjempe for seg selv, sin mor og sine to søstre etter at faren døde da hun var elleve år.

Forestillingen inneholder tekster og dikt av Sigrid Undset som Kinsarvik har satt melodi til. Det var Nan Skille i Undset-selskapet som satte henn på idéen om å lage en forestilling om den unge Sigrid Undset. Hun skrev: ”Med årene har bildet som folk flest har dannet seg av Sigrid Undset blitt glattere, tyngre, mere ufarlig. Et kabaretprogram basert på utdrag av hennes egne tekster vil kunne egne seg til å få frem både de krasse og fandenivoldske – og også de smertefulle og vidunderlig vakre særtrekkene ved Undsets livshistorie og forfatterskap.”

Forestillingen er tidligere vist for et begeistret publikum på Bjerkebæk, Undsets hjem, under Norsk Litteraturfestival. Den har vært på turné til Danmark, Sverige, Island, Færøyene og USA med støtte fra Nordisk Kulturfond, Musikerforbundet og UD.

Medvirkende:
Kirsti Kinsarvik - sang og fortelling.
Øystein Johnsen -  akkompagnement på trombone og basstrompet.

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum