logo

Den berømte nobelprisvinnerens hjem

Undset elsket Bjerkebæk og la hele sin kunstnersjel i å skape et inspirerende hjem her for seg og barna. Interiøret og omgivelsene på Bjerkebæk gir også assosiasjoner til middelalder-skildringene som står så sentralt i hennes forfatterskap.

Et særpreget hjem

Gjennom husene, hagen og gjenstandene hun fylte hjemmet med, gjenskapes forfatterens sterke personlighet.

Foto: Ian Brodie / Bjerkebæk

Særpreget gjør Bjerkebæk til et enestående, intimt og levende bekjentskap med Undset – som mor, katolikk, gartner, forfatter og samfunnsdebattant.

Historisk hage

Den vakre hagen ble utformet av den botanikk– og hageinteresserte forfatteren umiddelbart etter at hun kjøpte Bjerkebæk i 1921. Hun skapte en frodig hage med frukt, bær og grønnsaker i tillegg til stauder, roser og løkplanter. 

Foto: Ann Kristin Eggen / Bjerkebæk

Å stige inn i Bjerkebæks hage skal være som å komme nesten 100 år tilbake i tid, og man når som helst kan regne med å se forfatterinnen selv komme vandrende gjennom hagen. Hagen på Bjerkebæk er tilbakeført og rekonstruert slik den var på midten av 30-tallet, med staudebed, frukthage, urtebed, trapper, murer og grusganger.

Utstillingen «Det er fornyes man skal» 

Foto: Ann Kristin Eggen / Bjerkebæk

Utstillingen presenteres i gjestehuset i hagen på Bjerkebæk.

Med koffert og hatteeske, billetter og reisehåndbøker, postkort og film, lyd og lys ønsker vi de besøkende velkommen inn i Sigrid Undsets reiseunivers.

Skap lekne minner med barna

Bjerkebæk rommer Lillehammers kanskje mest spennende og innholdsrike hage. Her tilbyr vi flere spennende aktiviteter for barna, og i det lille Hønsehuset kan barna lytte til fortellinger.

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Bjerkebæk