To damer som ser mot hjemmet til Sigrid Undset, Bjerkebæk, Lillehammer.
Hjemmet er stengt, men Bjerkebæk byr på flotte opplevelser for liten og stor. Foto: Bjerkebæk

Årets sommer på Bjerkebæk

Bjerkebæk legger til rette for trygge og gode museumsopplevelser for små og store i sommer. Hjemmet til Sigrid Undset er dessverre stengt for omvisninger grunnet smittevern.

Det daglige tilbudet på Bjerkebæk vil være redusert i forhold til det vi har en normal sommer. Hjemmet til Sigrid Undset er av smittehensyn dessverre stengt for omvisninger. Det er likevel en flott opplevelse å komme hit, og vi har flere nyheter for både voksne og barn. 

Ny lesevandring i hagen

"Kransen" er en ny lesevandring i hagen med utdrag fra den første boka i trilogien om Sigrid Undset. I år er det 100 år siden «Kransen» kom ut. Gled deg til en lesevandring langs stien i hagen på Bjerkebæk!

Oppdagelsesferd for barna

I hagen er det et yrende liv av småfugler som alle ser forskjellig ut og har hver sin spesielle sang. Rundt omkring i hagen har vi satt ut små lykter med bilder og informasjon om fuglene; en oppdagelsesferd for barna. Ta gjerne med en mobiltelefon for å høre fuglesangen! 

Hjemmet til Undset stengt - Vert i hagen

I sommer er hjemmet til Sigrid Undset stengt for omvisninger, men i hagen møter du en av våre kunnskapsrike verter som gjerne forteller om Undsets liv.

Å vandre i hagen på Bjerkebæk er i seg selv en flott opplevelse. Den er planlagt og utformet av Undset, hele 1500 lass med stein ble kjørt vekk da hun startet arbeidet med å utforme hagen. I dag er hagen tilbakeført og rekonstruert slik den var på midten av 30-tallet, med staudebed, frukthage, urtebed, trapper, murer og grusganger. På deler av plenarealet får gresset vokse langt, slik at ulike plantearter og blomster kan trives der.  

Utstillinger

I Gjestehuset finner du utstillingen «Det er fornyes man skal». Den gir et spennende innblikk i alle reisene som Undset foretok seg gjennom livet. I publikumbygget viser vi «Et nobelt møte», en utstilling om de tre norske vinnerne av Nobelprisen i litteratur.

Flott museumsbutikk

I publikumsbygget, med store vinduer ut mot hagen og hjemmet, finner du en flott museumsbutikk. Her selger vi bøker av og om Sigrid Undset. Du finner også vakre små gaver, skrivesaker og et stort utvalg keramikk-krukker med blomstermotiv, ikke ulike de som finnes i hjemmet til Undset.

Kafeen på Bjerkebæk er stengt

Kafeen i publikumsbygget er stengt i sommer. Ta gjerne med deg niste til en koselig piknik i våre flotte omgivelser.

 

Åpningstider i sommer:
12. - 30. juni
:
TORSDAG TIL SØNDAG KL. 11.00 - 16.00
1. juli - 9. august:
ALLE DAGER KL. 11.00 - 16.00
13. - 30. august:
TORSDAG TIL SØNDAG KL. 11.00 - 16.00

Billetter
Det er ingen begrensning på antall gjester som kan besøke museet per dag. Vi følger fortløpende helesmyndighetenes retningslinjer (se mer under).

Kjøp gjerne billett på nett. Vi oppfordrer ellers til å betale med kort eller vipps ved kjøp av billetter på museet. Vi ønsker at det også benyttes kort ved betaling i museumsbutikken.  
Vi reduserer prisen på billettene i sommer

Trygge museumsopplevelser
Bjerkebæk museum overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.
Les mer om våre smitteverntiltak. 

Vi tar forbehold om endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.

 

 

Vert som forteller til gjester i hagen til Sigrid Undset, Lillehammer.

Kunnskapsrike verter forteller om Bjerkebæk og Sigrid Undset. Foto: Bjerkebæk

Personer som titter på utstilling på Bjerkebæk, Lillehammer

I gjestehuset kan du besøke utstilling om Sigrid Undsets reiser. Foto: Bjerkebæk

 

Barn som ser på en lykt i hagen til Sigrid Undset, Lillehammer.

Barna kan delta på oppdagelsesferd i den spennende hagen. Foto: Bjerkebæk