Glassverandaen på Bjerkebæk Sigrid Undsets hjem, Lillehammer
Foto: Visit Lillehammer/Ian Brodie

Opplev Bjerkebæk

I to tømmerstuer på Lillehammer skapte Sigrid Undset sitt Bjerkebæk, et særpreget hjem med tradisjonsbevisst innredning. Opplev Bjerkebæk og få et innblikk i Sigrid Undset liv som mor, forfatter, samfunnsdebattant, katolikk og gartner.

Hjemmet

Bjerkebæk er Sigrid Undsets hjem og dikterverksted. Her bodde hun sammen med sine tre barn i gamle tømmerhus som var flyttet fra to gårder i Gudbrandsdalen.

Omvisning i hjemmet i sommersesongen

Et besøk i Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk er en unik kulturopplevelse. 

Spesialomvisninger på bestilling

Dersom du ønsker en annerledes opplevelse på Bjerkebæk, kan du bestille en litterær omvisning om Kristin Lavransdatter, eller en poetisk vandring i Sigrid Undsets hage.

Hagen

En hage og dens utforming kan i mange henseende gjenspeile hageeierens personlighet, slik er det med Sigrid Undsets hage.

Kafeen - god atmosfære og utsikt mot hagen

Kafeen på Bjerkebæk serverer pai med salat, vafler og kaker, ulike sorter kaffe og te, og har en vakker utsikt mot hagen og huset til Sigrid Undset.  

Museumsbutikken

Bjerkebæks museumsbutikk har bøker av og om Sigrid Undset. I tillegg selger vi varer som Sigrid Undset selv hadde et forhold til, som for eksempel søljer og porselenskrukker. 

Publikumsbygget

Hovedinngangen til Sigrid Undsets hjem og hage går gjennom publikumsbygget - der det er billettsalg, museumsbutikk, kafé og foredragssal.