Foto: ukjent/ Bjerkebæk

Utstillingsåpning 20.mai

Det er 100 år siden Sigrid Undset flyttet til Lillehammer, velkommen til utstillingsåpninger!

Mandag 20. mai

Åpning av utstillinger på Bjerkbeæk og på Lillehammer kunstmuseum.

Gratis å delta på åpning av utstilling på Bjerkebæk kl. 16.00.

For besøk på museet med omvisninger i dikterhjemmet tidligere på dagen, må det løses museumsbillett.

100 år 

I 2019 er det 100 år siden Sigrid Undset flyttet til Lillehammer og Bjerkebæk. På fødselsdagen til Sigrid Undset den 20.mai markerer vi dette ved å invitere til utstillingsåpninger og nyåpning av aulaen.

Program:

Program for dagen er i samarbeid med Lillehammer kunstmuseum som samme kveld vil åpne en utstilling i forbindelse med markeringen.

Kl.16.00:

Åpner utstilling på Bjerkebæk og gjening av aulaen i publikumsbyggget.

Utstillingen Det er fornyes man skal - Sigrid Undset gjennom hennes livs reiser ligger i gjestehuset på Bjerkebæk. Her kan du bli kjent med Sigrid Undset gjennom hennes livs reiser. Utstillingen presenteres i gjestehuset i hagen på Bjerkebæk. Med koffert og hatteeske, billetter og reisehåndbøker, postkort og film, lyd og lys ønsker vi de besøkende velkommen inn i Sigrid Undsets reiseunivers.

Gjennom vinteren jobbes det med utvidelse av den ene fløyen i publikumsbygget, og publikumskapasiteten økes fra 70 til 120 personer.

Gjennom sommeren er det konserter og foredrag i aulaen. Her finner du programoversikt og hva som skjer.

Kl. 16.45:

Publikum kan se utstilling, besøke dikterhjemmet og vandre i hagen.

Kl. 17.15:

Vandring langs Kunstløypa.

Etter åpningen på Bjerkebæk kan publikum gå ned til Lillehammer Kunstmuseum via den nye kunstløypa. I hele Lillehammer er det merket steder der malerne sto og malte sine bilder, og på ulike steder er det satt opp informasjonsskilt.

Kl. 18.00:

Utstillingsåpning i Lillehammer Kunstmuseum: Å hjemme seg - i Sigrid Undsets hus er det mange rom

For Sigrid Undset var hjemmet viktig og selve rammen for livets utfoldelse. Både i hennes litteratur og liv får hjemmet en avgjørende rolle.

Utstillingstittelen «Å hjemme seg» har en dobbel betydning; den henspiller både på tilfredstillelsen ved å skape rom for seg og sine presis etter egen smak – samtidig som det var et sted hun kunne «gjemme seg» bort og skjerme seg fra det økende ytre presset. Utstillingen skal presenteres på Lillehammer Kunstmuseum og vil å gi et innblikk i Sigrid Undsets smak og ideologi både innenfor kunst, design og interiør. 

 

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum