Sesongåpning 20.mai

Velkommen til sommerens første dag på Bjerkebæk, utstilingsåpning og nyåpning av aulaen.

Mandag 20. mai

Åpning av utstillinger og aula.

100 år

I 2019 er det 100 år siden Sigrid Undset flyttet til Lillehammer og Bjerkebæk. På fødselsdagen til Sigrid Undset  den 20.mai markerer vi dette ved å invitere til utstillingsåpning og nyåpning av aulaen.

Program:

Program for dagen er i samarbeid med Lillehammer kunstmuseum som samme kveld vil åpne en utstilling i forbindelse med markeringen.

Kl.1600 åpner utstilling og aula, med kulturminister Trine Skei Grande.

Utstillingen Det er fornyes man skal ligger i gjestehuset på Bjerkebæk. Her kan du bli kjent med Sigrid Undset gjennom hennes livs reiser.

Gjennom vinteren jobbes det med utvidelse av den ene fløyen i publikumsbygget, og publikumskapasiteten økes fra 70 til 120 personer.

Gjennom sommeren er det konsert og foredrag i aulaen.

Etter åpningen på Bjerkebæk kan publikum gå ned til Lillehammer Kunstmuseum via den nye kunstløypa. I hele Lillehammer er det merket steder der malerne sto og malte sine bilder, og på ulike steder er det satt opp informasjonsskilt.

kl. 18.00 er det utstillingsåpning i Lillehammer Kunstmuseum. 

For Sigrid Undset var hjemmet viktig og selve rammen for livets utfoldelse. Både i hennes litteratur og liv får hjemmet en avgjørende rolle.

Utstillingstittelen «Å hjemme seg» har en dobbel betydning; den henspiller både på tilfredstillelsen ved å skape rom for seg og sine presis etter egen smak – samtidig som det var et sted hun kunne «gjemme seg» bort og skjerme seg fra det økende ytre presset. Utstillingen skal presenteres på Lillehammer Kunstmuseum og vil å gi et innblikk i Sigrid Undsets smak og ideologi både innenfor kunst, design og interiør. 

 

 

Programmet vil oppdateres.

 

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum