Foto: Lillehammer Kammerkor

Jeg er våren!

Romantisk, frodig og sødmefull time med variert og vakker kormusikk

Søndag 16. juni

kl. 15.00 - 16.00

Billett kr. 200
Stud/honnør kr. 150

Kjøpes på GDbillett, eller ved døren før start.

Klassisk konsert

Lillehammer Kammerkor inviterer til klassisk konsert med sommerlig repertoar av bl.a. Geirr Tveitt, Edvard Grieg, Morten Lauridsen og William Hawley. Det blir en romantisk, frodig og sødmefull time med variert og vakker kormusikk fra de siste to århundrene.

Åslaug Låstad Lygres dikt Vi skal ikkje sova bort sumarnatta i Geirr Tveitts kjente og kjære melodi setter tonen for konserten, og minner oss om at vi må huske å nyte stunden, her og nå, mens vi kan. Hun skrev diktet da hun var innlagt på Luster sanatorium med tuberkulose, omgitt av døende mennesker.

Io son la primavera - Jeg er våren! skriver Torquato Tasso (1544-1595) i diktet som har gitt tittel til konserten, og beskriver lekende hvordan våren vender tilbake med sin utsmykkede kappe for å pryde engene med blomster og få hjertene til å svulme.

William Hawleys tette og smektende harmonier får i hvert fall våre hjerter til å svulme, og vi håper at både disse stykkene og resten av programmet vil falle i smak!

Lillehammer Kammerkor ble stiftet i 2018, og består av 20 erfarne ensemblesangere. Koret har en klassisk musikalsk profil, og etterstreber å utøve korsang på høyt nivå.

Ida Cecilie Holm har vært korets dirigent siden januar 2019.

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum