Foto: Brave hearts

Benedicte Torget, Hilde Skomedal og Eline Vistven.

Brave hearts er et nytt prosjekt hvor musikk og tekst henter inspirasjon fra kvinner som på hver sin måte til ulike tider representerer mot.

Torsdag 30. mai

kl. 15.00 - 16.30

Billetter kr. 200,-

Kjøpes ved døren fra kl. 14.30

Konsert med prosjektet "Brave hearts"

Benedicte Torget - sang, lydlandskaper

Hilde Skomedal - cello

Eline Vistven - bassklarinett

Hva innebærer det å være modig? Hva skal til for å forvalte kraften og sårbarheten i et åpent hjerte?

Musikk og tekst i prosjektet «Brave hearts» henter inspirasjon fra kvinner som på hver sin måte til ulike tider representerer mot. Aktivister, forfattere og filmskapere som Maya Angelou, Gloria Steinem, Deeyah Khan, Alice Walker, Märta Tikkanen, Virginia Woolf, Pema Chödrön er blant inspirasjonskildene.

Benedicte Torget er en prisbelønt og kritikerrost sanger og låtskriver som stadig skaper nye musikalske møtepunkter. Hun kombinerer et nært og melodisk uttrykk med et originalt tonespråk. For mange er hun kjent for albumet «Karin Boye sånger» som hun gav ut sammen med Øystein Sevåg. Nå er hun ute med nyskrevne sanger der hun henter inspirasjon fra ulike kvinner som på hver sin måte representerer mot.

Musikken beveger seg i et landskap mellom jazz, pop og barokk.

Prosjektet er støttet av Komponistenes vederlagsfond, Tekstforfatterfondet, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere. 

Tekst og musikk av Benedicte Torget.

Om musikerne

Benedicte Torget er sanger og låtskriver. Hun har jobbet med improvisasjons-tradisjonene innen jazz, 1600-talls musikk og folkemusikk. Hun har utgitt tre kritikerroste album og laget musikk for TV og teater. I 2014 mottok hun NOPA's Musikkpris sammen med Øystein Sevåg. Hun har også fordypet seg innen bevegelse, dans og kontaktimprovisasjon. Hun er utdannet ved Østlandets Musikkonservatoium og Universitetet i Oslo.

Hilde Skomedal er en norsk cellist bosatt i Sveits. Hun er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og ved Haute Ecole de Musique de Lausanne. Hun tok sin mastergrad i barokk cello med Bruno Cocset ved Haute Ecole de Musique de Genève i 2013. Et møte med Béatrice Massin i 2012 åpnet en pasjon for musikk og bevegelse, for barokk- og samtidsdans. Hun samarbeider med profesjonelle  utøvere og ensembler i Norge, Tyskland og Sveits.

Eline Monrad Vistven er utdannet jazzsaksofonist og bassklarinettist ved Norges musikkhøgskole og ved Scene 1 i København. Hun har fordypet seg i fri improvisasjon og folkemusikk, og deltatt på innspillinger av kritikerroste album i Norge, Tyskland og USA. Hun har jobbet med musikk og fortellerkunst i Fabellatores fortellerteater, og skrevet komposisjoner for kortfilmer og fortellerteater. Hun har turnert med bla rikskonsertene og den kulturelle skolesekken, og samarbeider med profesjonelle musikere innen folkemusikk og improvisasjon.

 

Det er med stor glede at duoen gjester Sigrid Undset Muséet og Bjerkebæk.

Foto: Brave Hearts

Prosjektet er støttet av Komponistenes vederlagsfond, Tekstforfatterfondet, Fond for lyd og bilde, og Fond for utøvende kunstnere.

 

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum