Norsk Litteraturfestival på Bjerkebæk

Møt forfattere som har skrevet om Holocaust - om å skrive om det som er vanskelig å forstå. Møt kunstnere som forteller Kristin Lavransdatters historie på scenekanten. Eller få med deg Undset-forelesningen om "annerledesbarnet".

Onsdag 30. mai - fredag 1. juni

Programposter onsdag, torsdag og fredag under festivalen.

Program under festivalen 2018:

Onsdag 30.mai kl. 17.00: Holocaust -  Hvilke bøker fortjener ofrene av holocaust? Og hvordan skrive om det som er vanskelig å forstå? Møt forfatterne Göran Rosenberg og Espen Søbye. Ordstyrer: Anette H. Storeide.

Torsdag 31. mai kl. 15.00: Kristin Lavransdatter - Forfatter Brit Bildøen og musiker Herborg Kråkevik har begge et sterkt forhold til bøkene og de er begge sterkt medvirkende til at Kristin Lavransdatter er å oppleve som musikal på Den nasjonale scene i vår. 

Fredag 1. juni kl. 11.00: Jeg har levd i dette landet i tusen år - Hva er det med Kristin Lavransdatter som aldri slipper taket i oss? Sommeren 2017 satt Kristin B. Johansen på Bjerkebæk og skrev Jeg har levd i dette landet i tusen år, boka om Sigrid Undset.

Fredag 1.juni kl. 16.00: Sigrid Unset sett untenfra - Hvordan er Sigrid Undsets romaner oversatt, lest og tatt i mot andre steder? I denne samtalen har vi invitert Irene Burdese og Alva Gehrman til å se litt nærmere på Sigrid Undset sett utenfra, henholdsvis fra et italiensk og tysk språkområde. Kristin Brandtsegg Johansen leder samtalen.

Fredag 1. juni kl. 18.00: Undset-forelesningen "Om annerledesbarnet" - Barnet som er litt annerledes har en sentral plass i mange av Sigrid Undsets romaner. I Undset-forelesningen vil forfatter Thorvald Steen se nærmere på barna i Sigrid Undsets romaner og undersøke likheter og forskjeller mellom dem og gutten i hans egen roman Det hvite badehuset.

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum